کارت های حافظه تان را به دیگران ندهید

خط رند ۹۱۲: پژوهشگران امنیت فضای سایبری اخطار می دهند که کارت های حافظه دست دوم را، حتی اگر همه داده های خویش را پاک کرده اید، در اختیار دیگران قرار ندهید.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، اما پژوهشگران اعلام نمودند که در زمان پاک کردن اطلاعات از کارت های حافظه، فقط اطلاعات محل نگه داری فایل ها برروی این کارت ها پاک می گردد اما محتوای فایل ها پاک نمی گردد که با استفاده از نرم افزارهای بازیابی قابل برگشت هستند.

پژوهشگران دانشگاه Hertfordshire بریتانیا با تجزیه و تحلیل ۱۰۰ کارت حافظه SD دستِ دوم به این نکته دست پیدا کردند که حدود ۷۵ درصد اطلاعات موجود در کارت های حافظه دست دوم، باقی مانده اطلاعات شخصی صاحبان قبلی هستند.

کارت های حافظه بررسی شده قبلا در گوشیهای هوشمند، تبلت ها، دوربین ها، سیستم های SatNav و هواپیماهای بدون سرنشین استفاده شده بودند و پژوهشگران موفق شدند تا داده های نفر قبلی استفاده کننده از کارت های حافظه را استخراج کنند. آنان موفق شدند تصاویر شخصی، کپی های گذرنامه، لیست تماس، شماره شناسایی و سایر اسناد شخصی را استخراج کنند.

این پژوهش که در گزارش مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری به آن پرداخته شده، اثبات کرد که کاربران نمی توانند به طور کامل اطلاعات کارت حافظه را حذف نمایند و در صورتیکه فایل دیگری برروی کارت حافظه منتقل شود فایل جدید روی فایل قبلی قرار می گیرد.

کارشناسان امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات تاکید می کنند که پیش از سپردن کارت های حافظه خود به دیگران، با استفاده از نرم افزارهای ویژه ای به درستی و به طور کامل، اطلاعات دستگاه حافظه را پاک کنید، این نرم افزارها کارت حافظه را با داده های تصادفی رونویسی می کنند، ازاین رو اطلاعات قبلی غیرقابل برگشت خواهند بود.
امروزه اغلب گوشیهای تلفن همراه مجهز به درگاه کارت حافظه هستند. در حقیقت کارت حافظه ای که دستگاه های موبایل با آن سازگار است، Micro SD نام دارد. عبارت SD مخفف کلمه Secure Digital به معنای دیجیتال امن است که نخستین بار توسط پاناسونیک اختراع شد.
سال ۲۰۰۱ نخستین کارت های SD روانه بازار شدند. کاربرد بیشتر این کارت ها در دوربین های عکاسی دیجیتال نمود پیدا کرد و با پیشرفت دنیای تکنولوژی، سرعت انتقال داده از اهمیت بالایی برخوردار شد و کارت های حافظه هم از این قضیه مستثنی نبودند. بدین ترتیب کارت های حافظه ای به نام SDHC، Micro SD و SDYC به بازار روانه شدند.
Micro SD
حجم این کارت ها بازه ۱۲۸ مگابایت تا دو گیگابایت را در برمی گیرد. این کارت ها در ابتدای عرضه گوشیهایی که مجهز به درگاه کارت حافظه بودند با استقبال خوبی مواجه گشتند اما با پیشرفت تکنولوژی به دلیل حجم محدود دیگر همانند سابق از آن ها استقبال نمی گردد.
SDHC و SDHC Micro
HC در عبارت بالا به معنای ظرفیت زیاد است در حقیقت حجم در این سری از کارت ها از چهار تا ۶۴ گیگابایت را دربرمی گرفت. امروزه کاربران خیلی از این کارت ها استفاده می نمایند باید این مورد را در نظر گرفت که SDHCها در دستگاه های کارت خوان ساخت ۲۰۰۸ به قبل کار نمی کنند.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید کارت حافظه SD card
SDXC و Micro SDXC
در یک کلمه این کارت ها حجم را گسترش داده اند. بازه حجمی SDXCها از ۶۴ گیگابایت تا دو ترابایت را شامل می گردد البته نباید این مورد را از قلم انداخت که این کارت ها بسیار گران قیمت هستند.
روی اغلب کارت های حافظه عددهایی از بازه دو تا ۱۰ درج شده است که حداقل سرعت انتقال داده در یک ثانیه را بازگو می کنند. هم اکنون بهترین کلاس حافظه برای تلفن های هوشمند، کلاس شش است. بهتر است هنگام خرید کارت های حافظه، به برند جنس مربوط توجه و ازبرندهای معتبر استفاده کنید چون که استفاده از اجناس گمنام احتمال از دست دادن اطلاعات شما را بالا می برد. عمر مفید هر کارت حافظه معمولا ۱۰ سال است. بهتر است پیش از خرید کارت های حافظه با ظرفیت های بالا نگاهی به مشخصات دستگاه خود بیندازید.