در یک شرکت دانش بنیان محقق شد؛ تولید خوراک دام و طیور از پسماند رستوران ها

به گزارش خط رند ۹۱۲، محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با استفاده از پسماند رستوران ها، جایگزین ذرت و سویا برای نهاده های دامی را تولید کنند.
سمیرا نعمت زاده مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تولید نهاده دامی با استفاده از پسماند غذایی در رستوران ها به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در این شرکت توانستیم با فراوری پسماند رستوران ها و میوه تره بار، مکمل جیره غذایی دام و طیور را تولید نماییم. وی با اشاره به اینکه محصولی که در این شرکت تولید کردیم، ۳۰ تا ۳۵ درصد حاوی پروتئین و در حدود ۴ هزار تا ۴۵۰۰ کیلوکالری انرژی قابل در دسترس برای دام و طیور دارد، اظهار داشت: از آنجاییکه علاوه بر ترکیبات پروتئینی، کلسیم، فیبر و سایر ترکیبات فسفری مورد نیاز دام و طیور است و ماده اولیه این نهاده دامی هم پسماند رستوران بوده می تواند این ویتامین های مورد نیاز دام را تأمین کند. وی با اشاره به اینکه پسماند رستوران و میوه تره بار شامل برنج، نان، سبزیجات، صیفی جات، خورشت و… می شود، اظهار داشت: این ترکیبات علاوه بر ویتامین ها ترکیبات فیبری هم دارند و تغذیه کانلی برای دام و طیور محسوب می شوند. وی با اشاره به اینکه از ابتدا تفکیک این پسماند در شرکت انجام می گیرد و همین سبب می شود ارزش غذای محصول نهایی را بدانیم، اظهار داشت: پس از تفکیک، مرحله فراوری و تولید محصول را خواهیم داشت که متناسب با نیاز مشتری است. وی با اشاره به اینکه این محصول جایگزین خوبی برای ذرت و سویا بعنوان نهاده های دامی می شود، بیان نمود: بر مبنای تحقیقات و آزمایشاتی که داشتیم محصولی که از پسماند به تولید می رسد از نظر انرژی و پروتئین با ذرت و سویا برابر است ولی در مواردی بیشتر هم هست. نعمت زاده اضافه کرد: برای حیوانات خانگی هم میتوان علاوه بر دام و طیور از این دسته مواد غذایی بهره برد. مدیر شرکت دانش بنیان اظهار داشت: بر مبنای آخرین آمار، در کشور سالیانه ۲۱ میلیون تن پسماند تولید می شود و این حجم بالایی است که میتوان از آن بعنوان جایگزین نهاده دامی بهره برد. وی با اشاره به اینکه تنها در اردبیل روزانه دو تا ۲و نیم تن پسماند رستوران و ۵ تن پسماند میوه تره بار دور ریخته می شود، اظهار داشت: اساسا این آمار در تهران بیشتر است و میتوان در حجم بالایی این محصولات را برای دام و طیور تولید کرد ضمن این که از به وجود آمدن مشکلات زیست محیطی جلوگیری می نماییم. وی تصریح کرد: هدف این شرکت تولید خوراکی با ارزش غذایی بالا و قیمتی مقرون به صرفه برای دام و طیور است. وی با اشاره به اینکه این پروژه به صورت پایلوت اجرایی شده و موفقیت آمیز بوده است، اظهار داشت: حالا درحال جذب سرمایه هستیم تا وسعت تولید بیشتر شود.

منبع: