صدمه پذیری شبکه های برق جهانی در مقابل حملات سایبری

با گذشت بیشتر از پنج سال بعد از حملات سایبری گسترده ای که ۲۵۰ هزار نفر از مردم اوکراین را بدون برق گذاشت، شبکه های برق جهان در مقابل هکرها صدمه پذیری بیشتری پیدا کرده اند.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، با روی آوردن شرکتهای نیرو به منابع مختلف انرژی تجدیدپذیر و افزودن میلیونها اجزای دیگر مانند مترهای هوشمند، شمار اتصالها و سنسورهای موجود در شبکه هایشان، پتانسیل رخنه برای نفوذگران گسترش پیدا کرده است.

دین لوح، تحلیلگر نیرو و تجدیدپذیرها در شرکت فیچ سولوشنز در اینباره اظهار نمود: شبکه های برق به علت دیجیتالی شدن و استفاده از اپلیکیشنهای هوشمند بیشتر، به میزان فزاینده ای صدمه پذیر شده اند.

چنین تهدیدی بعد از تحقیقات اخیر در هند که نشان داد خاموشی اکتبر گذشته در بمبئی امکان دارد ناشی از خرابکاری سایبری باشد، بارز شده است. این قطعی بر فعالیت بازار سهام، حرکت قطارها و زندگی هزاران خانواده در قطب مالی هند تأثیر گذاشت. عواقب مختل کننده قطعی شبکه های برق ماه گذشته و در جریان یخبندان بی سابقه در تگزاس مشاهده شد که سبب قطع گسترده برق در این ایالت شد.

نیروگاههای برق و پستهای برق طی چند دهه گذشته از کنترل دستی به کنترل اتوماتیک تغییر داده اند و این تغییر، دسترسی از راه دور را برای هر دوی شبکه های دولتی و خصوصی به منظور تحلیل دیتا امکان پذیر کرد و آنها را در معرض حملات سایبری قرار داد.

اندرو داوز، مدیر تحقیقات دفاعی و تعامل در دانشگاه ادیث کووان در اینباره اظهار داشت: تولیدکنندگان و توزیع کنندگان اغلب آماده هزینه کردن برای حفاظت در مقابل حملات سایبری که احتمال وقوع اندکی دارند، نیستند.

گاهی فراهم کنندگان نیرو علاقه ای به نصب تجهیزات دفاعی ندارد چونکه اعتقاد دارند که اسرار زیاد یا اطلاعات محرمانه ای ندارند. به جای متمرکز شدن به احتمال وقوع، باید به محتمل بودن چنین رویدادهایی تمرکز کنند.

وزارت انرژی آمریکا و اداره امنیت هسته ای ملی این کشور در دسامبر اعلام نمودند که از اهداف عملیات هک گسترده ای بوده اند که تصور می رود هکرهای روسی در آن دست داشته اند.

حملات تنها محدود به شبکه های برق نیست. شرکت امنیت سایبری ریکوردِد فیوچر فعالیت مخرب یک گروه هکری در رابطه با چین ضد یک بندر دریایی هند را ردگیری کرده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، کیم سئونگ جو، استاد مدرسه امنیت سایبری دانشگاه کره می گوید: زیرساخت دولتی اساسی مانند شبکه های برق و راکتورهای هسته از اهداف سایبری بوده و خواهند بود چونکه مدرنیزه شدن امکان اتصال اینترنتی را فراهم نموده که آنها را در معرض رخنه سایبری قرار می دهد. این حدودا غریزه طبیعی هکرها بخصوص هکرهای تحت حمایت دولتی است تا به زیرساخت انرژی حمله کنند چونکه به سادگی امنیت ملی را مختل می کنند.

منبع: