اینترنت ۱۰ مگابیتی بیشترین طرفدار را دارد

خط رند ۹۱۲: مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت تا اختتام سه ماهه اول سال ۱۴۰۱، ۱۱ میلیون و ۳۵ هزار نفر هستند و بیشتر آنها از سرعت های دو تا ۱۰ مگابیت برثانیه استفاده می نمایند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، امروزه کمتر کسی از اهمیت استفاده از اینترنت غافل است و فناوری اطلاعات به پدیده ای ضروری در زندگی افراد تبدیل گشته است. طی سالهای قبل، روند استفاده از اینترنت از سرعت های کیلوبیتی در اینترنت دایال آپ، رفته رفته جای خودرا به فناوری ADSL داد که سرعتی بمراتب بیش تر داشته و سرعت هایی تا ۵۲۱ کیلوبیت برثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می داد و الان نوبت به فیبر نوری است که سرعت هایی بمراتب بالاتر را برای کاربران به ارمغان آورد.
یکی از انواع اینترنت پرسرعت، اینترنت ثابت است که اینترنت های ADSL، VDSL و FTTX را شامل می شود؛ این دسته به یک مکان مشخص و محدوده جغرافیایی خاص یا بستر فیزیکی محدود هستند و خارج از این محدوده ی مشخص، امکان استفاده از این سرویس وجود ندارد. طبق اطلاعات و اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا اختتام سه ماهه اول سال ۱۴۰۱، مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن باند ثابت، ۱۱میلیون و ۳۵ هزار و ۱۴۶ نفر را شامل می شود.
اینترنت ADSL جزو قدیمی ترین خدمات اینترنت در جهان است که با بهره گیری از خطوط تلفن ثابت و بدون ایجاد مزاحمت برای تماسهای صوتی (اتفاقی که در دایال آپ رخ می داد)، اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم می آورد. اینترنت ADSL، ارزان و نسبت به انواع دیگر اینترنت پهن باند در دسترس و راه اندازی سریع و ساده تری دارد؛ با این وجود، محدودیت هایی همچون سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابیت برثانیه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابیت روبه روست.
اینترنت VDSL بدین سبب برخلاف ADSL از خطوط تلفن ثابت شهری برای انتقال اطلاعات استفاده نمی کند و نیاز به کابل کشی دارد. البته سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به پنج برابر سرعت دانلود ADSL است و سرعت آپلود آن نیز ۱۰ برابر ADSL است.
یکی دیگر از انواع اینترنت پرسرعت، خدمات ثابت بی سیم است که انواع ADSL، TD-LTE، وایمکس و اینترنت نقطه به نقطه بی سیم را شامل می شود. حداکثر سرعت عملیاتی اینترنت TD-LTE حدود ۴۰ مگابیت برثانیه برآورد شده است. محدودیت این سرویس قطع سرویس در صورت جابجایی بین آنتن ها، کاهش کیفیت سرویس با افزایش فاصله کاربر از آنتن و یا وجود اختلال های رادیویی، تعرفه بالاتر به سبب نوع سرویس، هزینه نصب و نگهداری بالا و استفاده اختصاصی از فرکانس رادیویی است.
اینترنت فیبر نوری (FTTx) نیز مبتنی بر کابل های فیبر نوری است و از کابل های مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی کند و کابل های فیبر نوری انتقال دهنده اطلاعات هستند. به سبب استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنال های نوری، کیفیت و سرعت بیش تری نسبت به ADSL و VDSL دارد و می تواند یک کیفیت و سرعت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرویس دهنده ارائه دهد. فیبر نوری می تواند سرعت های دانلود و آپلودی بیش از یک گیگابیت عرضه نماید.
مسئولان معتقدند در ۱۰ سال گذشته، اینترنت ثابت رشد کمی داشته و الان رشدش منفی شده است، از طرفی مردم که خواهان دریافت خدمات با کیفیت هستند هم ترجیح می دهند باتوجه به تعرفه پایین موبایل و بهتر بودن سرعت و کیفیت اینترنت اپراتورها، از موبایل استفاده کنند، هرچند این مساله در طولانی مدت برای ایران خوب نیست و باید چاره ای برای آن اندیشید، کما این که عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم از کوشش برای توسعه اینترنت فیبر نوری آگاهی داده تا کیفیت ارتباطات ثابت را بهبود ببخشد.
مشترکان ارتباطات پهن باند ثابت برای کاربران خانگی و تجاری، به تفکیک سرعت و فناوری در جداول زیر آمده است.

این جداول نشان میدهد بیشتر کاربران اینترنت ثابت، از سرعت های دو تا ۱۰ مگابیت برثانیه استفاده می نمایند (بیش از ۴.۷ میلیون مشترک)، بعد از آن سرعت های ۱۰ تا ۲۰ مگابیتی، بیشترین کاربر را دارد (بیش از ۲.۸ میلیون نفر)، همین طور با وجود استفاده ۱.۶ میلیون مشترک از سرعت های بالاتر از ۳۰ مگابیت برثانیه، همچنان ۱۷۰ هزار مشترک، اینترنت کم سرعت تا ۲۵۶ کیلوبیت برثانیه دارند.

منبع: