خط رند ۹۱۲: به گزارش خط رند ۹۱۲، محققان چینی پاسخ ایمنی به رد پیوند عضو را به درمانی برای سرطان با نرخ موفقیت ۹۰ درصد تبدیل کردند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، در یک لحظه پیشگامانه برای حوزه درمان سرطان، محققان چینی پاسخ ایمنی ناشی از پیوند اعضا را برای مبارزه با عامل اصلی مرگ و میر در سراسر دنیا تغییر دادند.
طبق گفته دپارتمان جراحی دانشگاه کلمبیا، ۱۰ تا ۲۰ درصد از بیمارانی که تحت عمل جراحی پیوند عضو قرار می گیرند، حداقل یک مرتبه «رد پیوند» یا اصطلاحا «پس زدن» را تجربه می کنند. با این وجود، محققان چینی با هدایت این واکنش قدرتمند به حمله به سلول های سرطانی، این عارضه منفی را بشکلی هوشمندانه به رویدادی مثبت تبدیل کردند.
به نقل از ساوث چاینا مورنینگ پست، مطالعه جدیدی که در اوایل سالجاری در مجله Cell منتشر گردید و استراتژی «تومور به گوشت خوک» نامیده می شود، موفقیت قابل ملاحظه ای را در مهندسی ویروسی نشان داد که بدن انسان را فریب داد تا باور کند سلول های سرطانی، بافت خوک هستند و در نتیجه سبب ایجاد یک پاسخ التهابی بیش از اندازه حاد می شود.
این ویروس با موفقیت خیره کننده ۹۰ درصدی آغاز به حمله به تومور کرد، تا جایی که بیمار دچار سرطان پیشرفته دهانه رحم را درمان کرد.
ازاین رو مسیری جدید و کاملا نبوغ آمیز در راه درمان سرطان در جهان گشوده شده است. با این وجود، محققان خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتر ضروریست، چونکه سرطان ها بیماری های هوشمندی هستند. با وجود این، یک مکانیسم را میتوان برای حمله به یک بیماری با همان شور و حرارت یک عامل کاملا خارجی، مانند ژن های خوک دستکاری کرد.
تغییر چهره سرطان بعنوان ژن خوک
پروفسور ژائو یونگ شیانگ(Zhao Yongxiang)، مدیر لابراتوار دولتی انکولوژی هدفمند در دانشگاه پزشکی گوانگشی(Guangxi)، این مطالعه الهام بخش را رهبری کرد.
وی در اقدامی مبتکرانه، واکنش ایمنی به رد پیوند را بررسی کرد و ویروسی را مهندسی کرد که امیدوار بود بدن را برای نابودی سلول های سرطانی تحریک کند.
پروفسور ژائو و همکارانش با کار روی یک ویروس نسبتاً خوش خیم، یعنی ویروس بیماری نیوکاسل(NDV) که صدمه کمی به انسان وارد می کند، یک ژن خوک را برای ایجاد یک ویروس جدید معروف به «NDV-GT» مهندسی کردند.
این ژن خوک با آلوده کردن سلول های سرطانی با این ویروس، به صورت مؤثری بدن را نسبت به یک موجود خارجی که الهام بخش رد کامل پیوند است، آگاه کرد. ازاین رو سلول های سرطانی را با تغییر چهره آنها نابود کردند.
سرطان امکان دارد باهوش باشد، اما ژائو، شنل مخصوصی را طراحی کرد که بدن انسان را بگونه ای متفاوت و تهاجمی تر به واکنش وادارد.
ابتدا آنها یک مجموعه مطالعات حیوانی را همچون روی میمون ها انجام دادند. نتایج به آنها اجازه داد تا به سراغ آزمایشات انسانی بروند. به صورت معجزه آسایی، حتی اگر کار بیشتری بر روی رویکرد جدید صورت گیرد، بیماران انسانی گام هایی باورنکردنی در راه بهبودی برداشتند.
آیا درمانی برای سرطان پیدا کرده ایم؟
محققان ۲۳ بیمار دچار سرطان های مختلف غیر قابل درمان (کبد، تخمدان، دهانه رحم، ریه و غیره) را تحت درمان قرار دادند و طبق مطالعه انتشار یافته، تزریق های داخل وریدی و داخل صفاقی هفتگی را به مدت ۸ تا ۱۲ هفته انجام دادند.
این بیماران طیفی از نتایج خیره کننده را شامل بهبودی نسبی، درمان بالینی قابل دوام و توقف رشد تومور تجربه کردند.
از نظر آماری، این کارآزمایی های بالینی میزان موفقیت ۹۰ درصدی را با اثرات منفی کمی نشان دادند.
پروفسور ژائو می گوید آزمایش های بالینی درحال ورود به فازهای ۲ و ۳ هستند که درمان را به مراحل بعدی آزمایش منتقل می کند که هدف آن ارزیابی پتانسیل و مشخصات ایمنی آن است.
وی ادامه داد: ما می توانیم در آستانه شکست سرطان باشیم و این از ایده ای برای هدایت یک پاسخ قدرتمند بسمت یک دشمن شکست ناپذیر زاده شد.
منبع: خط رند ۹۱۲