رئیس سازمان نقشه برداری کل کشور: گوگل مپ ایرانی در راه می باشد

خط رند ۹۱۲: رئیس سازمان نقشه برداری کل کشور اظهار داشت: چند استارت آپ ایرانی مقدمات کار را شروع کردند و احیانا ظرف یکی دوسال آینده بتوانیم اپلیکیشن جایگزینی برای گوگل مپ داشته باشیم.
محسن شفیعی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه تا کنون از مناطق وسیعی از کشور عکس برداری شده است، عنوان کرد: سازمان نقشه برداری، یک سازمان حاکمیتی است که با تولید داده‎های مکان محور و نقشه‎های آبی، زمینی و هوایی، می‎تواند زمینه را برای تولید نسخه ی ایرانی و جایگزین google map و google earth مهیا سازد.

وی ادامه داد: بیشتر از ۸۰ درصد برنامه‎ها و شبکه های مجازی اینترنتی، بر مبنای داده‎های مکانی کار می کنند که این امر، ضرورت تولید بستری بومی برای تولید داده های مکانی را دوچندان می کند.

رئیس سازمان نقشه برداری کل کشور به بیان وجوه اهمیت تولید نسخه ی بومی این برنامه ها پرداخت و اظهار داشت: شرکت هایی که داده های مکانی شان را در اختیار ما می گذارند، هر زمانی که بخواهند می توانند از گذاشتن این اطلاعات در اختیار ما اجتناب کنند و از سویی مشخص نیست از اطلاعاتی که در اثر داد و ستد داده های مکان محور بدست می آورند چه استفاده هایی می کنند که این دو نکته هم دلیل مهمی برای تولید برنامه های مشابه و داخلی و کسب استقلال در این حوزه می باشد.

وی اظهار داشت: چند استارت آپ ایرانی مقدمات کار را برای تولید اپلیکیشن جامع نقشه خوانی شروع کردند و احیانا ظرف یکی دوسال آینده بتوانیم اپلیکیشن جایگزینی برای گوگل مپ داشته باشیم.

شفیعی با اشاره به اینکه در گذشته نقشه های شمال کشور و دریای خزر را روسی ها و نقشه ی خلیج فارس را انگلیسی ها تولید می کردند، اظهار نمود: بعد از ۵۰ سال و برای اولین بار نقشه های دریایی خلیج فارس با همین نام، توسط این سازمان با استانداردهای بین المللی، تولید و در سطح جهانی انتشار یافته است.

وی در مورد اهمیت داده‎های مکانی در امنیت کشور و امکان دسترسی کشورهای دیگر به این داده‎های جغرافیایی و مکانی خاطرنشان کرد: هم اکنون برای کشور، این دسترسی ها دوسویه است و ما هم با دقتی زیر یک متر می توانیم از هرجایی داده های ماهواره ای مکانی داشته باشیم.

رییس سازمان نقشه برداری کل کشور در مورد آینده استان قم از لحاظ شرایط زیست محیطی خاطرنشان کرد: با وجود بحران آب و فرونشست های قابل توجه تا ۱۸ سانتی متر در سال، در بخش هایی از استان قم که در اثر برداشت های بی رویه ی آب های زیرزمینی است، با قاطعیت می توان اظهار داشت که خطری این استان را از لحاظ فرونشست ها تهدید نمی کند.