گام اول پیاده سازی ۵G در فناوری بی سیم ثابت

به گزارش خط رند ۹۱۲ معاون وزیر ارتباطات با بیان این که گام اول در حوزه توسعه اینترنت نسل پنجم این است که ۵G را در فناوری بی سیم ثابت پیاده سازی نماییم، اظهار داشت: اگر می خواهیم رگولاتوری نسل پنج تلفن همراه داشه باشیم، باید به بازارهای عمودی که در نسل پنج فعال می شوند، فکر نماییم مثل حوزه انرژی یا حمل و نقل و همه باید بعنوان کاربردهای نسل پنج مورد استفاده قرار گیرند.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، کشورهای بسیاری در سراسر جهان همچون ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و خیلی از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و دراین زمینه کارهای گسترده ای را انجام داده اند. خیلی از بزرگترین شرکت های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال جی نیز به شدت در حال رقابت جهت راه اندازی اولین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم هستند.
نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که بعد از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می شود و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز برای فعالان بخش برای ارایه نظر در تدوین نقشه راه گذار کشور به نسل پنجم فناوری های ارتباطات سیار (۵G)، یک مهلت در نظر گرفته بود که باتوجه به درخواست فعالان بخش، این فراخوان تا پانزدهم اسفند ۹۸ تمدید گردید.
موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت منابع محدود فرکانسی، ارزیابی اپراتورها از تقاضای قابل انتظار برای خدمات ۵G در پنج سال آینده، روش های کاهش هزینه اپراتورها در راه اندازی این خدمات و الزامات اپراتورها پیش از گذر کامل به ۵G مانند تحول دیجیتالی در فرایندهای داخلی و خدمات قابل ارائه به کاربران از موضوعاتی بود که در نظرسنجی از اپراتورهای ارتباطی شامل نظرات اپراتورهای تلفن همراه و FWA (فناوری بی سیم ثابت) مطرح گردیده است.
در این راستا حسین فلاح جوشقانی – رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی – در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه اگر ایران در وضعیت تحریم نبود، قبل از این ورود به عرصه اینترنت نسل پنج را آغاز نموده بود، اضافه کرد: ما حالا در حال مطالعه هستیم و برای ضوابط و نقشه راه این فناوری هم به اپراتورهای ارتباطی فراخوان دادیم. نخستین گام این است که در حوزه FWA بتوانیم ۵G را پیاده سازی و باندهای فرکانسی را پیاده نماییم.
وی افزود: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، بناست فعالیت در این عرصه تا سال ۱۴۰۰ شروع شود و تا سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به بلوغ در این عرصه برسیم. البته این اقدامات سرمایه گذاری سنگینی می خواهد که باتوجه به شرایط تحریم، ممکنست بسیاری از وندورها با ما کار نکنند، بدین سبب اگر می خواهیم رگولاتوری نسل پنج تلفن همراه داشه باشیم، باید به بازارهای عمودی که در نسل پنج فعال می شوند فکر نماییم مثل حوزه انرژی یا حمل و نقل و همه باید بعنوان کاربردهای نسل پنج مورد استفاده قرار گیرند.
او با بیان این که اپراتورها برای دریافت تجهیزات نسل پنج برنامه ریزی دارند، اظهار داشت: عمده ترین وندوری که در زمینه نسل پنج فعالیت دارد، هوآوی است و با وجود اینکه وندورهای دیگر همه با کارت های آمریکا بازی می کنند، اما شرکتی که هنوز هم در ایران مانده و به ما کمک می نماید، هوآوی است. البته اگر وندورهای دیگر که بالغ هستند هم در ایران حضور داشته باشند و با ما همکاری کنند، ما از این فضا استفاده می نماییم. قبل از این هم ما مولتی وندور بودیم و شرکت هایی مانند نوکیا و اریکسون در بازارمان بودند.
فلاح افزود: این که شبکه روی چند وندور باشد، موجب ایجاد رقابت می شود، اما شرایط ما کمی خاص است و این شرکت ها الان از بازار ایران رفتند و حتی ممکنست برای پشتیبانی از تجهیزاتی که در ایران دارند هم گرفتار مشکل شویم. اما هوآوی همچنان به کارش با ما ادامه می دهد. البته این شرکت هم شرایط خاص خودش را می سنجد اما در قالب هایی که دارد و قوانین بین المللی که برای خود قائل است که ممکنست برخی از آنها از نظر ما درست نباشد، کارش را انجام می دهد.
قبل از این نیز علیرضا یاری – رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT – با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه نسل پنجم بیان کرد: پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فعالیت خاصی درباره ۵G انجام نمی دهد و بیش ترین فعالیت ها در پژوهشکده فناوری ارتباطات ماست. همین طور پژوهشگاه توانسته یک آزمایشگاه تست ۴G با رویکرد ۵G راه اندازی کند که مجهز به پلتفرم هوش مصنوعی جهت مدیریت منابع شبکه ارتباطی بوده و درصدد است بتواند در بومی سازی و مهاجرت از نسل ۳ و ۴ در شبکه امروزی ما به نسل ۵ نقش مهمی ایفا کند.

منبع: