در گزارش خط رند ۹۱۲ اعلام شد آخرین وضعیت ۳ طرح کلان ملی

رئیس کمیسیون تخصصی صنایع شورای عالی علوم، تحقیق و فناوری اظهار داشت: ما منتظر یک کارفرما برای ساخت هواپیمای ۷۲ نفره هستیم که منابع این طرح را تامین کند.

رمضانعلی صادق زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: چند سال قبل در زمان مدیریت دکتر برومند (معاون سابق پژوهشی وزارت علوم) طرح های کلان ملی در کمیسیون های مختلف شورا مورد بررسی قرار گرفت و از ۲۰۰ طرح به ۲۰ طرح کم شد.
رئیس کمیسیون تخصصی صنایع، معادن و فنّاوری اطلاعات و ارتباطات شورای عتف اضافه کرد: علت کاهش این طرح ها بدین دلیل بود که یا پروژه ها تامین اعتبار نشده بودند و یا کار کارشناسی به خوبی صورت نگرفته بود.
وی افزود: هم اکنون در کمیسیون تخصصی صنایع، ۳ طرح کلان ملی وجود دارد که اولین طرح، طرح رمز نگاری است که کارفرما و بهره بردار آن وزارت ارتباطات و مقرر است به صورت کنسرسیومی توسط چند دانشگاه اجرائی شود. فناوری رمز نگاری معمولاً در حوزه هایی که نیاز به رمز دارد و مسائل امنیتی مطرح است، به کار می آید. در این طرح دانشگاه مجری (دانشگاه صنعتی شریف) و سازمان بهره بردار (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) است.
صادق زاده به طرح دوم کلان ملی در این کمیسیون اشاره نمود و اظهار داشت: پروژه دوم ابتدا در ارتباط با ساخت هواپیمای ۱۵۰ نفره بود که سابقا تبدیل به هواپیمای ۷۲ نفره شد. برای ساخت این هواپیما نیاز به اعتبارات بیشتری است و باید بهره بردار داشته باشد. گرچه یک شرکت هواپیمایی، وزارت راه و شهرسازی برای پیشبرد این پروژه اعلام آمادگی کردند و تفاهم نامه هایی امضا کردند، اما با توجه به این که هم اکنون بودجه در رابطه با این طرح در شورای عالی عتف است، کفاف ساخت این پروژه را نمی دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر بیان کرد: به همین جهت ویرایشی در کمیسیون صنایع انجام دادیم و عنوان ساخت هواپیما را به «توسعه فناوری» تغییر دادیم؛ توسعه فناوری در این عرصه تعمیر، نگهداری، انتقال دانش فنی و تربیت نیروی انسانی را شامل می شود.
وی با اشاره به اینکه در مراحل بعدی امیدواریم منابع مالی این طرح تامین گردد، اشاره کرد: ما منتظر یک کارفرما هستیم که منابع این طرح را تامین کند که ممکنست یک نهاد نباشد و چندین نهاد با هم کار را برعهده بگیرند. بنظر می رسد وزارت دفاع و وزارت راه می توانند در این پروژه نقش کارفرما را برعهده بگیرند چونکه این هواپیما هم کاربرد مسافربری دارد و هم می تواند کاربرد نظامی داشته باشند.
این مقام مسئول شورای عالی عفت افزود: پروژه بعدی تهیه و رشد سیلیکون برای مصارف فناوری سلول های خورشیدی است که مقرر است در جلسه بعدی کمیسیون به آن پرداخته شود.