فروش و درآمد سازنده آیفون رکورد زد

خط رند ۹۱۲: شرکت اپل موفق شد به کمبود جهانی پرهزینه تراشه های کامپیوتری چیره شده و فروش کم سابقه ای را در سه ماهه تعطیلات رقم بزند که فراتر از برآوردها و پیش بینی های مفسرین بود.

به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از ایسنا، مفسرین گفتند اپل که بزرگترین شرکت دنیا از نظر سرمایه بازار است، چالشهای زنجیره تامین مانند تعطیلی کارخانه ها و تاخیرها در تحویل محصولات را بهتر از همتایانش مدیریت کرد. ارزش سهام اپل حدود پنج درصد در ساعات بعد از معاملات رسمی روز پنج شنبه صعود کرد تا نیمی از افتی که امسال داشت را جبران کند. صعود سهام اپل به دنبال سیگنالهای این شرکت برای فعالیت در زمینه واقعیت افزوده در دنیای مجازی (متاورس) روی داد.

تقاضا برای محصولات اپل نظیر آیفون، آی پد و دستگاههای دیگر در سه ماهه تعطیلات فراتر از عرضه این شرکت بود و همانطور که اپل پیش بینی کرده بود موجب از دست رفتن شش میلیارد دلار درآمد فروش شد. با این وجود اپل که بزرگترین مشتری خیلی از قطعه سازان است، از قدرت خرید خود برای کنار زدن فروشندگان دیگر و فروش بیشتر محصولاتش استفاده نمود. مدیران اپل اعلام نمودند کمبود تراشه عمدتاً روی مدل های قدیمیتر محصولات تاثیر گذاشت و به ویژه فروش آی پد را آهسته کرد.

اپل اعلام نمود چهار مدل پرفروش در چین همگی مدل های آیفون بودند در صورتیکه رقیبان این شرکت برای تولید محصولاتش با کمبود تراشه روبرو شده بودند. بر اساس گزارش روز چهارشنبه شرکت تحقیقاتی کانترپوینت ریسرچ، اپل برای اولین بار در شش سال قبل پرفروشترین شرکت در چین شد.

نیکل پنگ که بازار تلفن هوشمند چین را در شرکت تحقیقاتی کَنلیز دنبال می کند، اظهار نمود: قیمتهای ارزان در مقایسه با فروشندگان دیگر و عقب نشینی هواوی از این بازار، موجب شد اپل فروش سه ماهه قوی داشته باشد. این شرکت بعید است عملکرد سه ماهه گذشته را امسال تکرار کند با این وجود اگر مصرف کنندگان چینی از مدل جدید آیفون SE که مقرر است امسال رونمایی شود، استقبال کنند، همچنان می تواند عملکرد قوی در سال ۲۰۲۲ داشته باشد.

فروش رو به رشد خدمات اشتراکی اپل مانند موسیقی، تلویزیون و فیتنس نیز کمک کرد تاثیر کمبود عرضه محصولات این شرکت ملایم شود. اپل اعلام نمود حالا ۷۸۵ میلیون مشترک پولی در هفت سرویس دارد که ۴۰ میلیون مشترک نسبت به سه ماهه قبلی افزایش داشته و نگرانی سرمایه گذاران نسبت به کندی رشد شمار مشترکان اپل مشابه رقیبانی مانند نت فلیکس را تخفیف داده است.

لوما مائستری، مدیر مالی اپل به رویترز اظهار داشت: تسهیل کمبود تراشه به مفهوم آنست که ضرر درآمد در سه ماهه جاری کمتر از شش میلیارد دلار خواهد بود.

طبق آمار موسسه رفینیتیو، آیفون ۱۳ که فروش آن چند روز قبل از شروع سه ماهه گذشته شروع شد، کمک کرد درآمد اپل از فروش تلفن در سطح جهانی به ۷۱.۶ میلیارد دلار برسد که ۹ درصد افزایش نسبت به فصل تعطیلات سال ۲۰۲۰ داشت و فراتر از برآوردهای وال استریت بود. مائستری این فروش قوی را به شمار کم سابقه موارد ارتقا از مدل های قدیمی آیفون و رشد دو برابری کاربران جدید آیفون نسبت داد.

مجموع درآمد سه ماهه نخست اپل ۱۲۳.۹ میلیارد دلار بود که ۱۱ درصد در مقایسه با سال قبل رشد داشت و بالاتر از برآورد ۱۱۹.۷ میلیارد دلار از طرف مفسرین بود. سود این شرکت ۳۴.۶ میلیارد دلار معادل دو دلار و ۱۰ سنت به ازای هر سهم بود در صورتیکه مفسرین سود اپل را ۳۱ میلیارد دلار یا یک دلار و ۸۹ سنت به ازای هر سهم پیش بینی کرده بودند.

مائستری هشدار درآمد رشد درآمد در سه ماهه جاری در مقایسه با سه ماهه دسامبر آهسته خواهد شد که به سبب نرخ مبادله ارزی خارجی نه چندان مطلوب و تاریخهای عرضه متفاوت محصولات است.

تنها محصولی که نتوانست به انتظارات فروش عمل کند، آی پد بود. فروش این بخش ۱۴ درصد کم شد و به ۷.۲۵ میلیارد دلار رسید در صورتیکه مفسرین فروش آی پد را ۸.۲ میلیارد دلار پیش بینی می کردند.

خدمات دومین بخش پرفروش در اپل بعد از آیفون بودند و فروش آنها با ۲۴ درصد افزایش، به ۱۹.۵ میلیارد دلار رسید.

درآمد فروش کامپیوتر های مک ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد. اپل اعلام نمود شش سه ماهه گذشته بهترین فروش برای مک بوده است.

پاندمی استفاده مردم از ابزارهای دیجیتالی برای ارتباط، یادگیری و سرگرمی را سرعت بخشید و به رشد انفجاری فروش اپل در دو سال قبل کمک کرد. اما سرمایه گذاران امسال سرمایه هایشان را به سمت داراییهای امن برده و از سهام فناوری مانند سهام اپل که در دوران پاندمی رشد خیره کننده ای داشت، فاصله می گیرند.

وال استریت همین طور این پرسش را مطرح کرده که چه مدت زمان می برد اپل محصول بزرگ بعدی خود مانند هدست واقعیت افزوده را برای متاورس عرضه نماید.

تیم کوک، مدیرعامل اپل روز پنج شنبه به سرمایه گذاران اظهار داشت: ما شاهد پتانسیل زیادی در این فضا هستیم و برمبنای آن سرمایه گذاری می نماییم.

بر اساس گزارش رویترز، اپل همین طور با فشار ضد انحصارطلبی در آمریکا و اروپا روبروست که ممکنست به مقررات جدیدی منتهی شود که به درآمد خدمات این شرکت لطمه می زند.

منبع: