۲۷۰ پروژه برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی اجرا می شود

به گزارش خط رند ۹۱۲، ستاد توسعه زیست فناوری اعلام نمود ۲۷۰ پروژه برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی اجرا می شود.
به گزارش خط رند ۹۱۲ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فرآوری زیستی در فرایند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود خصوصیت های محصول و کاهش هزینه های تولید در تضمین سلامت محصولات غذایی هم موثر است. این کار به روش های مختلفی صورت می گیرد. برخی روش های شیمیایی علاوه بر بازدهی پائین باعث کاهش سلامت محصولات غذایی هم می شود در حالی که امروزه راه های جایگزین مانند روش های زیستی به سرعت در صنایع غذایی جهان رو به توسعه است. مانند استفاده از بیوکاتالیست ها در فرایند تولید نان، فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغن های خوراکی، تولید محصولات لبنی، استخراج پروتئین و غیره. علاوه بر این ها، استفاده از فرآوری زیستی در تولید مواد غذایی از بقایای گیاهی و مواد غذایی و بهبود کیفیت مواد غذایی با روش های زیستی هم مطرح است. کارشناسان معتقدند که فرآوری زیستی در فرایند تولید محصولات غذایی و کشاورزی هم خصوصیت های محصول را بهبود می دهد و تضمینی برای سلامت این محصولات هم وجود دارد. به همین دلیل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای ۲۷۰ پروژه بدنبال توسعه فرآوری زیستی در تولید محصولات غذایی و کشاورزی است. توسعه تولید روغن تولید محصولات غذایی(۱۰ پروژه) و نوشیدنی های تخمیری(۱۰ پروژه)، توسعه استفاده از کاتالیست های زیستی در تولید نان و نوشیدنی لبنی و غیر لبنی(۱۰ پروژه)، بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادراتی(۲۰۰ پروژه)، فرآوری غلات و حبوبات (۲۰ پروژه)، فرآوری گوشت، شیر و لبنیات(۲۰ پروژه) اولویت هایی است که با اجرای آنها کیفیت محصولات کشاورزی و در نهایت غذای مصرفی مردم را ارتقا می دهد.